Tips på Kristna resor

Sevärt i norr är inspelade kristna resetips från norra delen av Sverige och även ett avsnitt från norra Finland. Resetipsen har på ett speciellt sätt var och ett, kristet innehåll. Restips som är mycket attraktiva utflyktsmål att besöka och vissa ger guidade turer. Vi har utökat denna sida med åtta olika kategorier; Keminmaa, Kristinebergsgruvan, kyrkstäder, havsbadskyrkan, Israel, Elida, Vägkyrkan och kristna gårdar.

Klicka & Välj - Tips på Kristna resor

Nikolaus rungius - prästen i kemi

Nikolaus Rungius levde på 1600-talet men hans kropp finns fortfarande kvar i Kemi. En av norra Finlands största sevärdheter.

Kristusbilden i kristinebergsgruvan

Guidning av Underjordkyrkan i Kristinebergs gruva. En Kristusbild visades i bergväggen vid en sprängning 1946.  

Norrfjärdens & Öjeby kyrkstad

Kyrkstugelivet i kyrkstaden. Tron på Gud och bibeln var en naturlig del av vardagen. Vi besöker Norrfjärden och Öjeby kyrkstad.

Kristna gårdar

Kristna kursgårdar, campingplatser och lägergårdar över hela Sverige. Här kan du övernatta, äta och få andlig spis för din själ.

Vägkyrkan

En vägkyrka finns inte bara i Sverige utan det är ett internationellt begrepp. Här hittar du vägkyrkor i norden, Estland och Tyskland.

Israel

Att resa till Israel i kristen regi är som att vandra i Jesu fotspår. Israel är en modernt land, de historiska platser från Bibeln finns kvar. Länk till kristna resor.

Elida

Möt upp med båten Elida - den seglande kyrkan. Under sommaren lägger båten till i hamnar och har musik, vittnesbörd om kristen tro.

boltzius hemmet

Boltzius museum finns i Karlstad, Värmland. Fredrik August Boltzius var en svensk helande predikant som blev mycket känd o omtalad under 1800-talets slut.

Den förhistoriska världen

Museet - Den förhistoriska världen finns i Umeå. Det har olika rum med; fossil, dinosaurier, människan, universum och mineraler. Museet drivs av Mats Molén.

Frank mangs center

Frank Mangs Center finns i Närpes, Finland. En minnesgård om evangelisten Frank Mangs och hur väckelsen drog fram. De ordnar aktiviteter som Mangsveckan.

bibliska trädgården

Bibliska trädgården kan du besöka i Höllvikens församling. Susann Persson hörde om bibliska växter i bibelns texter. Idén att anlägga en trädgård var född.

Korset i hassela - 30 mETer Högt

Korset i Hassela finns på Svartberget. Eldsjälen Karl Åkerblom hade en idé om ett kors på Sveriges mittpunkt. S:t Staffans-korset invigdes 1 juli 2011.

Kristna resor

Passa på att besöka platser som har haft betydelse för Guds rike genom historien. Här har du kristna resetips när du ska planera din nästa resa.

Besök platser där mirakler hänt, vägkyrkor, historiska platser, kyrkstäder, besök där du kan uppbygga din tro. Du kan bo på en kristen camping, vandrarhem eller hotell.

Ta våra tips med dig som en reseguide genom din bilresa. Tänk på att kolla öppettider och att boka biljetter där det behövs.

Kristna resor

 • Nikolaus Rungius - Prästen i Kemi
 • Kristusbilden i Kristinebergsgruvan
 • Norrfjärdens & Öjebyns kyrkstad
 • Kristna gårdar
 • Vägkyrkan
 • Landet Israel
 • Elida
 • Boltzius hemmet
 • Den förhistoriska världen
 • Frank Mangs center
 • Bibliska trädgården
 • Korset i Hassela
Start / Tips på kristna resor