Kristna resor till Israel är en fantastisk upplevelse. Israelresor i kristen regi ger möjlighet att få vandra på platserna som omtalas i bibeln och se hur de ser ut. Tillsammans med sol och bad kan de både bli en turistupplevelse samtidigt som det blir en historisk upplevelse och en vandring i Jesu fotspår. Längre ned ser du olika arrangörer av Israelresor.

Kristna resor till israel

Resor till Israel i kristen regi

Duvres

Arrangerar resor med mening i ett flertal länder. Exempelvis Israel, Tunisien, Kenya, Turkiet, Grekland, Indien med flera.

Exodus REsor

Ordnar pilgrimsresor till det heliga landet men de har också mer turistiska resor till Israel.

israels vänner

Vänförening till landet Israel som anordnar resor till landet. Resor med varma bad, god mat och insikt i judiskt liv, tradition och historia.

israeliska statens turistbyrå

Hemsida med väldigt bra information om Israel. Där får du tips och kan planera resan innan du åker.

Kingtours

Israelresor i Jesu fotspår. Med bibeln i hand besöks de viktigaste platserna i det heliga landet. Kan även skräddarsy resor.

Kanal 10

Årliga Israel resor med deltagare från hela landet. Kristen profil, kända tv personligheter medföljer.

Livets ord

Anordnar kristna gruppresor till Israel. Besöker med guide de bibliska platserna.

REs till ISRAEl

Upptäck det heliga landet i en oförglömlig resa till Israel - boka din kristna resa idag! Utforska de bibliska platserna, vandra i Jesu fotspår och låt dig inspireras av den rika historien och kulturen. Här har du researrangörer som skräddarsyr resor med erfarna guider och unika upplevelser. Oavsett om du är en troende kristen eller bara nyfiken på att lära dig mer om kristendomens rötter, så finns det något för alla. 

Under en resa till Israel får du chansen att besöka kyrkor och historiska platser som spelat en viktig roll i bibliska händelser. Kunniga guider tar dig med till platser som Jerusalem, Betlehem, Galileen och mycket annat. De bibliska platserna får ett nytt ljus och förmedlar en djupare förståelse för den kristna tron.

Fakta om israel

  • Bildades1948
  • Språk - hebreiska
  • Valuta - shekel
  • Befolkning - drygt 9 miljoner
  • Religion - huvudsakligen judisk 
  • Huvudstad - Jerusalem