Frank mangs center

Frank Mangs center finns i Närpes och startade 2002 för att nå människor med evangelium och påminna om det redskap Frank Mangs fick vara under väckelsen som drog fram. En minnesgård som går att hyra och föreningen har aktiviteter t.ex. Mangsveckan. Frank Mangs en evangelist som var verksam 1916 - 1992. Han var från Närpes i svensktalande Finland. Under sin tid som evangelist reste han runt i Finland, Sverige, Norge, Danmark och USA.

Frank mangs center

Klicka på bild & se kort film hur det ser ut

Frank mangs center

Frank Mangs var en känd evangelist, författare och predikant. Han föddes den 19 augusti 1897 i Närpes och dog 31 juli 1994 i Karlstad.

Frank Mangs blev resande evangelist i svenska missionsförbundet. Han besökte hela norden och gjorde även sju resor till Usa. Han skrev 40 böcker och det finns även ljudupptagningar av hans predikningar bevarade.

Franks mor och far hade kommit till tro som unga under väckelsen i slutet av 1800-talet. Den personliga avgörelsen kom 1914 när Frank under en stjärnklar himmel fick klart för sig att Gud hade en plan för hans liv. Detta ledde till att han studerade bibeln och predikningar av Moody och Gipsy Smith. 1916 gick han en evangelist kurs i Närpes, Finland och han greps av nöd för sina vänner. Han kände sig ännu inte mogen att bli predikant men vägar öppnades för honom att predika i sin hemtrakt. Så kom genombrottet, han var en folklig radikal talare och väckelse bröt ut. 1932 tackade han ja till en kallelse att komma till Betlehemskyrkan i Oslo. Under krigsåren återvände Frank till Finland som då låg i krig med Ryssland.

Frank Mangs kom till Sverige 1954 och till det som nu kallas Mangsgården i Värmland. Idag är gården ett sommarhem för Equmeniakyrkan i Töckfors.

Frank mangs center

  • Ordnar evenemang och Mangsveckan
  • Har inspelade videos online
  • Centret går att hyra
  • Hemsida - Frank Mangs center 
  • Kristinestadsv. 884, 642 40 Böle, Finland
Start / Tips kristna resor / Frank Mangs center