Den förhistoriska världen

Museet - Den Förhistoriska Världen

Museet - Den förhistoriska världen finns i Umeå. Det kallas ibland även Dinosaurie-museet. Genom vetenskap vill det visa på ursprung och intressanta fakta. Det har olika avdelningar;  fossiler, dinosaurier, människan, universum och mineraler. På ett roligt och intressant sätt går man genom museets olika rum. Där man kan känna olika atmosfärer då museet har lagt stor vikt vid att på ett konstnärligt sätt visa upp olika saker. Museet drivs av Mats Molén tillsammans med en allkristen förening. Det har öppet året runt och extra mycket under sommaren. 

Origo - film om skapelsetro av mats molen

Skapelsetro - bibeln talar tydligt om en skapare. Det finns en plan och mening med allt. Det är inte en slump. Ett högre syfte än du och jag kan föreställa oss ligger bakom allt - en levande Gud - en skapare. Skapelsetro - kanske du tänker att det är väl ändå "hedenhös". Fakta evolution är att den evolutionsteori som skolan lär ut har många vetenskapsmän lämnat. Troligen lärs den ut för vad skulle man annars säga?? Det otroliga är att vetenskapen stöder skapelsetron på många områden.

Skapelsetro i filmen Origo handlar om ursprung. Noggranna forskare börjar tvivla på Darwins teorier om att vi härstammar från lägre stående varelser. Konstnärlig resa genom djur- och växtriket, bland levande och fossila former, där forskare lägger fram naturvetenskapliga fakta och tro om vårt ursprung. Filmen är gjord av Mats Molén och är på svenska, 54 minuter.

   Museet - Den förhistoriska världen

   Vallmovägen 61, 903 52 Umeå

    • Sveriges näst största utställning av fossil

    • Året runt öppet, se öppettider

    • Guidning kan bokas

    • Drivs av en ideell allkristen förening

    • Museichef Mats Molén

    • Hemsida - dinosaurier.nu

     Start / Tips på kristna resor / Den förhistoriska världen