Dokumentär om tro

Dokumentär om tro i olika kristna personers livsresa. Livsberättelser om hur de mötte Jesus och fann en tro på Gud. Kristna dokumentärer om olika intressanta ämnen som berör kristen tro och Jesus. Det handlar med olika personer och hur de upplevt Guds ledning och beskydd i svåra situationer. Du kan se livsberättelser och de populära filmerna transformations och Moodyfilmerna med vetenskap och tro.

Kristen dokumentär om tro

Klicka på bilder för att välja

sebastian stakset

Sebastian Stakset tidigare medlem i gruppen Kartellen berättar om mobbning, när bästisen blev ihjälkörd, om självförakt, självmords försöket o sin brors betydelse. 

Jerusalem

Ulf Christiansson startade ett kristet rockband, Jerusalem 1975, hårdrock var ovanligt i Sverige. Uffe skriver många av låtarna, spelar gitarr och sjunger.

Cornelia Forsberg - Hope for this nation

Cornelia Forsberg fick som ung uppleva Guds närhet o ledning. Hon är ledare för Hope For This Nation, som längtar efter väckelse i Sverige.

Frimurare hoppar av

Frimurare, ett ordenssällskap av invigda medlemmar. Är frimureri förenligt med kristen tro? Där finns ritualer som vill vägleda hur man ska leva sitt liv. 
Carl-Gustaf severin

Carl-Gustaf Severin en missionär o evangelist som rest i olika länder. Då Ryssland öppnades blev det hans liv, många kom till tro o fick hopp. Dokumentär.

30 minuter med trosgnistan
30 minuter med Trosgnistan, heter det kristna dokumentär programmet. Göran o David Duveskog samtalar med olika intressanta gäster. 
Mitt sanna jag - broder mose

Broder Mose blev kristen när han kom till Sverige 1974. Första tiden som hemlös var svår. Mitt sanna jag - dokumentär om att konvertera till kristendom.

4 cafekvällar med anita barker

4 cafekvällar med Anita Barker Andersen: Liv i frihet, Hälsa o helande, Förlåtelse, Frihet från fruktan. Anita har blivit en känd svensk kristen profil.

EStonia - överlevare

Estonia förliste 28 sept 1994 i ett hastigt förlopp. Färjan M/S Estonia sjönk på resan Tallin till Stockholm. Överlevare berättar om olyckan med många döda.

Carl-Erik Sahlberg

Carl-Erik Sahlberg kom till Sankta Clara kyrka som var utdöende men fick en sista chans. Kyrkan öppnades och ett utåtriktat socialt arbete började.

Elisabeth Sandlund

En dag med Elisabeth Sandlund. I sin bok Drabbad av det oväntade skriver hon om sin omvändelse från ateist - kristen. Tidigare redaktör på tidningen Dagen.

Hans Weichbrodt

Hans Weichbrodt - dokumentär om hur han kom till tro. Han är inspiratör o eftertraktad talare i Oas-rörelsen, karismatisk förnyelse rörelse i Sv kyrkan.

dokumentär om tro - engelska

Dokumentärer med engelskt tal, val automatisk textning.

Väckelsen på Azusa street

William J Seymour

Väckelsen på Azusa Street bröt ut 1906 i Los Angeles. William J Seymour, kunde inte förutse vidden av det. Idag finns det över 100 miljoner pingstvänner.

Corrie ten boom

Judeförföljelse under 2:a världskriget

Corrie ten Boom gömde jagade judar under 2:a världskriget, men blev fängslade. Se filmerna Gömstället o En obesegrad tro, vad som hände familjen ten Boom.

Film Transformations

Program av George Otiz

Film Transformations, 6 platser med väckelse; Cali Colombia, Kiambu Kenya, Hemet California, Almolonga Guatemala, Arktis och Hebriderna. 

Moody Filmer

Moody Institute Of Science

Moody filmer är kristna videos med fakta från vetenskap och natur. Tro och bibeln kollas mot vetenskapen. Trosstärkande film som visar på en underbar Gud.

 

Dokumentär med Svenska Hjältar

Raoul Wallenberg

Raoul Wallenberg gjorde en avgörande insats under 2:a världskriget. Han kunde som svensk diplomat ge judar skyddspass o skapade neutrala svenskhus att bo i.

levi Pethrus

Dokumentär om Lewi Pethrus, ledare för svensk pingströrelse. De gjorde ett kraftigt intryck, tidningarna evangeli härold, dagen o lp-stiftelsen startas.

Anna-lisa öst - Lapplisa

Anna-Lisa Öst, en känd kristen sångare. Lapp-Lisa som ofta var klädd i same dräkt blev förknippad med sången, Barnatro. Se film o dokumentär om Lapplisa.

kristen dokumentär Om tro

Dokumentär om tro att se på. Det är inspirerande kristna livsberättelserna som speglar den djupa passionen för Gud och den andliga resan. Dessa unika livsberättelser tar dig med på en upptäcktsresa genom berättelser som skapar hopp, stärker tron och ger insikt i att följa i Jesu fotspår. Missa inte chansen att fördjupa din egen tro och överlåtelse till Jesus. Upptäck den andliga resan med vår kristna dokumentär om tro och livsberättelser!

Livsberättelser och dokumentär om tro att se i denna samling av gripande livshistorier från olika människor i alla åldrar och bakgrunder som valt att följa Jesus Kristus.

dokumentär & Livsberättelse

 • Sebastian Stakset
 • Ulf Christiansson - Jerusalem
 • Cornelia Forsberg
 • Hope for this nation
 • Frimurare hoppar av
 • Carl-Gustaf Severin
 • 30 min med Trosgnistan
 • Broder Mose
 • Anita Barker - Andersen
 • Estonia överlevare
 • Carl-Erik Sahlberg
 • Elisabeth Sandlund
 • Hans Weichbroth
 • Raoul Wallenberg
 • Lewi Pethrus
 • Lapplisa
Start / Dokumentär om tro