Vägkyrka och sommarkyrka finns öppna under sommaren. Vägkyrkor finns inte bara i Sverige utan det är ett internationellt begrepp. Här hittar du vägkyrkor i Sverige, Finland, Norge, Danmark, Estland och Tyskland. Så håll utkik vägkyrkan vid vägarna, skylt brukar finnas. 

Vägkyrka, har öppet så att man får se kyrkan. Vad som erbjuds i vägkyrkor kan skilja mellan olika länder. I Sverige är det själva kyrkan som visas upp, det finns någon att samtala med, man kan låna toalett och varje dag ordnas en andakt. Ibland erbjuds kafé och annat program. 

Vägkyrka i olika länder

Klicka på aktuell flagga

Vägkyrka i Sverige

Vägkyrka är skyltat med gulgrön skylt. Har öppet minst 5 dagar/vecka, toalett, personal att samtala, daglig andakt, enkel servering.

Vägkyrka i Finland

Vägkyrka - Tiekirkko, vit skylt med kyrksiluett. Öppet 11-16 dagligen under sommaren. Bra karta med symboler av vad som erbjuds.

Vägkyrka i Norge

Vägkyrka - Veikriko, är färre än i Finland men de finns ett 50-tal. De har öppet 5 dagar / vecka och erbjuder viss service. Sida till databas.

Vägkyrka i danmark

Vägkyrka - Vejkirker finns över 400 st i Danmark. Över 200 kan besökas med cykel. Det finns även klosterrutt och pilgrimsrutt. Pdf-karta.

Vägkyrka i tyskland

Autobahnkirche och själva idén vägkyrka startade i Tyskland. De har 40 vägkyrkor i vid motorvägar, blå skylt. Öppet 8-20 alla dagar. Bra karta.

Vägkyrka i estland

Vägkyrka - Teeliste kirikud. I Estland finns över 200 st. Bra sida på svenska med länkar till de olika kyrkorna. Vissa kyrkor erbjuder boende.

Vägkyrka i Sverige

Vägkyrka att upptäcka i Sverige och andra länder. Besök och se olika kyrkor. Varje kyrka är förstås präglad av platsen och människorna som bor och bodde där.

En vägkyrka är en sommarkyrka som ligger vid en väg. Den är öppen besök för besökare och trafikanter. Vägkyrkor har andakt dagligen, tillgång till toalett och servering.

Sommarkyrka som aktivitet kan vara en sommargrupp som har en utåtriktat sommarprogram. Det är då personer som är ute och sjunger, har drama, vittnar och medverkar på olika sätt i semestertid. Sommarkyrkan på olika platser är olika utformade. Den är inriktad mot människor i olika åldrar, barn, unga eller vuxna.

Vägkyrka på olika språk

  • Sverige - Sommarkyrka
  • Finland - Tiekirkko
  • Norge - Veikriko
  • Danmark - Vejkirker
  • Tyskland - Autobahnkirche
  • Estland - Teeliste kirikud