Gud är god

Bibeln talar om en god Gud. Han vill ge oss goda saker. Gud är god, han växlar inte i humör så att han ena dagen tänker ut fina saker åt dig och mej och nästa dag tar tillbaka det. Nej, hos honom finns ingen växling mellan ljus och mörker. I Jeremia bok kan vi läsa hur Herren tänker om oss: Jag vet väl vilka tankar jag har för dig nämligen fridens tankar och inte ofärdens.

Klicka på bilden se: Gud är god

God är god "Gud är god"

I bibeln kan vi lära känna en god Gud. Ingvar Hörnvall berättar om Guds karaktär. Ingvar Hörnvall, Hörnsjö, Västerbotten. Himmelska poänger - kristen undervisning. 

Smaka och se att Gud är god

Smaka och se att Gud är god är utmaningen som kung David ger oss. Det är väl sant om jag inte smakat kan jag inte veta hur det smakar. Endast den som känner Herren vet hur han verkligen är. När det gäller maträtter så har vi inga problem att smaka, snarare tvärtom, vilket ger några kilo extra. Men när det gäller Gud så finns det alla möjliga uppfattningar och det märkliga är att de mest skiftande uppfattningarna kommer från dem som inte känner honom. Mitt råd är att lära känna honom. Hur gör man det? Läs i bibeln vem han är och umgås med honom genom att börja spendera tid med honom och prata med honom.

Himmelska poänger

  • Lättsam kristen undervisning
  • Serie om kristen tro i vardagslivet
  • Producerad av Ingvar Hörnvall
  • Avsnitt med olika ämnen 25 min
  • Språk - svenska
Start / Himmelska poänger / Gud är god