Vad säger bibeln om alkohol?

I Bibeln kan vi läsa om alkohol, att man ska inte dricka sig drucken utan att istället låta sig fyllas med den helige ande. Är det vad Gud säger om alkohol? Får kristna dricka? Gud vill vara mycket mer för oss än ett glas vin och annan alkohol. 

Bibeln om alkohol innebär det att vara nykterist? Ett mycket starkt skäl att leva nyktert är att alkoholen kan bli till ett missbruk. Man vet inte vem som blir fast i det. Även om du klarar av att dricka ett glas så kanske inte din vän kan det. Det gäller förstås speciellt de som varit fast i ett missbruk.

Se - Vad säger bibeln om alkohol

Vad säger gud & Bibeln om alkohol?

Vad säger Gud om alkohol? Ett avsnitt av Himmelska poänger med temat alkohol. Ute i skogen vid kaffepannan möter vi Ingvar Hörnvall från Hörnsjö. Sin bibeln har han med sig och under kafferasten delar han med sig om Guds syn på alkohol. 

Alkohol och bibeln

Upptäck vad bibeln säger om alkohol i detta avsnitt av Himmelska poänger. Letar du efter klarhet och vägledning när det gäller användning av alkohol? Utforska vad bibeln säger om denna kontroversiella dryck och få en djupare förståelse för dess budskap.

Himmelska poänger

  • Lättsam kristen undervisning
  • Serie om kristen tro i vardagslivet
  • Producerad av Ingvar Hörnvall
  • Avsnitt med olika ämnen 25 min
  • Språk - svenska
Start / Himmelska poänger / Vad säger bibeln om alkohol?