bibeln online

Bibeln online att läsa direkt på nätet. Folkbibeln online, bibel 2000, 1917 års bibel, levande bibeln, Karl XII:s bibel och handbok för livet kan du läsa på svenska här. Ljudbibeln är en bra inspelning av levande bibel online, där man kan lyssna på bibeln. De har en fantastiskt bra inspelad uppläsning. Sökfunktion som kapitel och vers finns hos alla, vissa har även kommentarer och uppslagsdel. 

Bibeln online på svenska

Klicka på bild för att läsa

Bibel 2000, Karl XII, 1917 års bibel

Bibeln med noter från bibelsällskapet. Bibel 2000, Carl XVI Gustaf:s bibel, 1917 års bibel, bibelkommisionens översättning, Karl  XIIs bibel. Även läsråd, faktadel och sökfunktion.

folkbibeln online

Folkbibeln online med fritext, kapitel och verssökning på din skärm. Folkbibeln är ett alternativ till bibel 2000 och anses av utgivarna vara mer trogen grundtexten.

1917 års bibel

1917 års bibel kallas också Gustaf V:s bibel. Namnet kommer från utgivningsåret och är stadfäst och gillad av kungen. Bibeln har en ålderdomlig svenska.

Levande bibeln

Levande Bibeln, Living Bible är översatt till svenska på enkelt modernt språk online. Handbok för livet har denna översättning samt kommentarer till hjälp för läsaren.

Ljudbibeln

Ljudbibeln att lyssna till som är inläst på ett lättfattligt och inspirerande sätt. Lyssna till bibeln i olika varianter av den Levande Bibeln från olika utgivningar vid olika årtal. Den följer alltså inte Handbok för Livet versionen exsakt. Du kan även ladda ner avsnitt som ljudfiler helt kostnadsfritt.

Ett ord för dagen

Ett ord för dagen är en bibelvers med en lättläst kommentar. Låt dig uppbyggas och inspireras av denna vana. Ett ord för dagen finns även som ett häfte som man kan beställa från UCB Sverige och få hemsänt i brevlådan genom att klicka på logon på sidan. På nätet kan du välja på svenska, norska, danska och grönländska.

Bibeln på olika språk

Klicka på flaggan så kan du läsa bibeln online

Arabiska - Arabic

Pellentesque congue

Danska - dannish

Engelska - English

estländska - estonian

Farsi - Farsi

Finska - Finnish

Franska - french

hebreiska - hebrew

italienska - italian

Kroatiska - croatian

Norska - Norweigen

Polska - polish

Portugisiska - portugise

Ryska - russian

Somaliska - somali

Spanska - spain

Svenska - Swedish

Turkiska - turkish

Tyska - german

Urdu - urdu

Läs Bibeln online

Nu kan du läsa Bibeln online! Upptäck digitala varianter av olika översättningar. Välj mellan att läsa bibeln på skärmen och telefonen eller att lyssna på bibeln. Oavsett om du är en troende eller en nyfiken upptäcktsresande, kommer vår Bibel på nätet att föra dig närmare Guds ord.

Bibeln online kan du lätt utforska genom att bläddra snabbt mellan böckerna och sök efter specifika verser med bara några klick. Med vår användarvänliga plattform kan du enkelt och smidigt fördjupa dig i Bibelns värld.

Bibeln är egentligen en samling av en massa böcker. Trots sin gamla ålder finns bibeln än idag och nya översättningar kommer när språket moderniseras. Bibelns ord betyder fortfarande väldigt mycket för de som läser den och det är därför den finns än idag.

Den svenska bibeln för vanligt folk kom i samband med boktryckarkonsten. Där var Gustav Vasa en stark förespråkare att bibeln skulle finnas för alla och det var på medeltiden. Om vi går fram till vår tid, så var 1917 års bibel helt dominerade under 1900-talet. Men i slutet av 1900-talet och början av 2000-talet började andra översättningar dyka upp. Det var levande bibeln, bibelsällskapets bibel 2000 och några år senare den svenska folkbibeln.

Bibeln online & Ljudbibeln

  • Folkbibeln online
  • Ljudbibeln
  • Handbok för livet
  • Lyssna till bibeln
  • Bibel 2000
  • 1917 års bibel
  • Levande bibeln
  • Karl den XII:s bibel
  • Ett ord för dagen
Start / Kristen media / Bibeln online