Vägkyrka - Sommarkyrka

 

Vägkyrka och sommarkyrka finns öppna under sommaren. En vägkyrka finns inte bara i Sverige utan det är ett internationellt begrepp. Här hittar du vägkyrkor i Sverige, Finland, Norge, Danmark, Estland och Tyskland. Så håll utkik efter skylten för vägkyrka vid vägarna. 

 

Vägkyrka har öppet så att man får se kyrkan. Vad som erbjuds i en vägkyrka kan skilja mellan olika länder. I Sverige är det själva kyrkan som visas upp, det finns någon att samtala med, man kan låna toalett och varje dag ordnas en andakt. Ibland erbjuds kafé och annat program.

 

Sommarkyrka är personer som är ute och sjunger, har drama, vittnar och medverkar på olika sätt i semestertid. Sommarkyrkan på olika platser är olika utformade. Den är inriktad mot människor i olika åldrar, barn, unga eller vuxna.

 

Vägkyrka & Sommarkyrka i olika länder

Klicka på aktuellt flagga för att se vad de erbjuder.

Vägkykor - Teeliste kirikud i Estland finns över 200 st. Bra sida på svenska med länkar till de olika kyrkorna. Vissa kyrkor erbjuder boende.

Vägkyrka - Vejkirker finns över 400 st i Danmark. Över 200 kan besökas med cykel. Det finns även klosterrutt och pilgrimsrutt. Pdf-karta.

Begreppet vägkyrka Autobahnkirche statade i Tyskland.. Det har 40 vägkyrkor i vid motorvägar, blå skylt. Öppet 8-20 alla dagar. Bra karta.

Danmark - vägkyrka

Estland - vägkyrka

Vägkyrka Danmark
vägkyrka tyskland
Vägkyrka Estland

Tyskland - vägkyrka

Vägkyrka - Veikriko är färre än i Finland men de finns ett 50-tal. De har öppet 5 dagar / vecka och erbjuder viss service.

Vägkyrka är skyltat med gulgrön skylt. Har öppet minst 5 dagar/vecka, toalett, personal att samtala, daglig andakt, enkel servering.

Vägkyrka - Tiekirkko vit skylt med  kyrksiluett. Öppet 11-16 dagligen under sommaren. Bra karta med symboler av vad som erbjuds.

Sverige - vägkyrka & sommarkyrka 

Norge - Vägkyrka

Vägkyrka & Sommarkyrka Sverige
Vägkyrka Finland
Vägkyrka Norge

Finland - Vägkyrka