Väckelsen på Azusa street

Väckelsen på Azusa Street-väckelsen bröt ut 1906. William J Seymour, kunde inte förutse vidden av väckelsen. Idag finns det flera hundra miljoner pingstvänner. Sverige och norden fick del av väckelsen när en norsk pastor T.B. Barratt besökte azusa street om blev andedöpt. När han kom tillbaka till Oslo undervisade han om den helige ande och väckelsen spreds i Norge, Sverige och Finland.  

seymour på Azusa streeT

Klicka på bilden

Väckelsen på Azusa street

William Seymour bad till Gud och fick svar - väckelsen på Azusa street. Väckelsen skakade i grunden och påverkade väldigt många. Engelskt tal, svenska går att få som automat text.

Väckelsen på Azusa street

 • En gata i Los Angeles
 • Leddes av William J Seymour
 • Pågick 1906 - 1909
 • Den moderna pingströrelsen föds

   Azusa street

   För hundra år sedan skakade en rörelse som ingen annan sedan grunden för den amerikanska kyrkan. Människor talade i tungor och den karismatiska rörelsen föddes. Väckelsen på Azusa street är dokumentären tittar på djupet av denna rörelse och mysteriet och kontroversen kring den. År 1906 reste William J. Seymour, en enögd svart pastor från Louisiana, son till en slav, med tåg från Houston till Los Angeles, bara för att bli utestängd från kyrkan som skickade efter honom. Han vände sig till bön och Guds svar var "The Azusa Street Revival". Det skakade kyrkans grundvalar, skapade många samfund och förändrade livet för sex miljoner människor för alltid. I filmen undersöks förekomsten av: Frälsning, helgelse, dop med den helige Ande och tungotal.

   Start / Dokumentär / Väckelsen på Azusa street