Kristen identitet & självbild

Vad säger Bibeln om kristen identitet och självbild? För ditt liv finns en speciell uppgift men hur är det med din egen självbild stämmer den med Guds? Jesus vill leva genom dig och han vill också att du ska leva för honom. Det betyder helt enkelt att det blir en underbar kombination - två tillsammans överallt. För Gud betyder det mycket att du säger ja till att gå med honom i vardagen.

 

Jesu lärdjungar lämnade sina jobb och gick omkring och följde Jesus vart han än gick.  Det är just det som är det kristna livet att vara tillsammans med Herren själv. Men vare sig vårt liv blir som vi tänkt det eller ej så har du & jag ett unikt värde i oss själva. Vi har lätt att mäta våra liv genom att jämföra oss med varandra, berömmelse, framgång osv. Ditt och mitt värde består inte i något sådant utan det är grundmurat och vi är värda mer än guld och all berömmelse. 

 

Se Himmelska poänger om identitet & självbild

Vår identitet och självbild

Vår självbild ett gissel för oss alla - Himmelska poänger

Ingvar Hörnvall pratar om vår identitet och självbild samtidigt som har kokar kaffe på en tjärstubbe i skogen. Ingvar Hörnvall är bosatt i Hörnsjö, Västerbotten. Han har en enkel och lättsam kristen undervisning om livets knepigheter i Himmelska poänger.

Vår självbild är vår identitet

Vår syn på oss själva styr mycket av vårt liv, hur vi reagerar, vilka beslut vi tar, vad vi gör och med vem vi är. Självbild är något som är centrum för mycket. Men tänk om vi har fel syn på oss själva och vad är egentligen rätt syn? Har bibeln något att säja om detta? Hur ser din självbild ut från ett kristet perspektiv? Hur påverkar självbilden din identitet?

 

Ser du dig själv i spegeln och undrar -Vem är jag? -Vad tjänar allt till? Varför lever jag det här livet? Vår identitet är viktig för oss. Vi får vara Guds egna barn inte bara på pappret utan varje dag. Kanske du är uppväxt i en familj där din mamma eller pappa var frånvarande. Så är det inte med Gud - han är nära dig alltid. Han vill att ditt liv ska omslutas av hans frid. Att ta mot Jesus i sitt liv är som att komma hem. När man kommer hem tar man kan av sig jackan och slänger sig i soffan och slappnar av - Jag är hemma! I det här fallet är det inte soffan utan Gud famn du och jag får slänga oss i.