Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Två grannar berättar. Boktips på bibeln.tv - kristen hemsida med film, bibel.

BOKTIPSET
Två grannar berättar

Simon Ådahl
Örjan Armgren 


Be, så ska du få. Sök så ska du finna. Klappa på så ska det öppnas.

Matt. 7:7

Dela

bibeln.tv

Ny hemsida med kristet budskap. Kristen film och dokumentär, vittnesbörd, video, restips. Kristna länktips, suduko och givetvis bibeln online. 

En sida om Gud, Jesus och människor som möter honom - utseende spelar ingen roll.


Till Jesusfilmen på svenskaKlicka på bilden för att se JESUSFILMEN


SERIEBIBELN.COM

Kristen hemsida för barn

Seriebibeln kristen hemsida för barn! Här finns massor med kristen film, video, serier, pyssel, recept, målarbilder, kristna barnprogram och mycket mer... för alla som har barnasinnet kvar. 


Dagens sudoku nytt för varje dag att lösa.


Identitet & självbild

Enkel kristen undervisning från bibeln om identitet och självbild, Jesus, Gud, kristet, kristna och bibel tro från bibeln.tv.Varje människa har en alldeles speciell plats i Guds skapelse. Du är dyrbar och värdefull och för ditt liv finns en unik plan, en speciell uppgift och kallelse. Jesus vill leva genom dig och han vill också att du ska leva för honom. Det betyder helt enkelt att det blir en underbar kombination - två tillsammans överallt. För Gud betyder det jättemycket att du säger ja till att gå med honom i vardagen.

Jesu lärdjungar lämnade sina jobb och gick omkring och följde Jesus vart han än gick.  Det är just det som är det kristna livet att vara tillsammans med Herren själv. Men vare sig vårt liv blir som vi tänkt det eller ej så har du & jag ett unikt värde i oss själva. Vi har lätt att mäta våra liv genom att jämföra oss med varandra, berömmelse, framgång osv. Ditt och mitt värde består inte i något sådant utan det är grundmurat och vi är värda mer än guld, ära och all berömmelse i hela världen.

Du vet väl om att du är värdefull

Vår självbild

Vår syn på oss själva styr mycket av vårt liv, hur vi reagerar, vilka beslut vi tar, vad vi gör och med vem vi är. Självbilden är något som är centrum för mycket. Men tänk om vi har fel syn på oss själva och vad är egentligen rätt syn? Har bibeln något att säja om detta? Hur ser självbilden ut från ett kristet perspektiv?

Ingvar Hörnvall, Hörnsjö, Västerbotten. Himmelska poänger - kristen undervisning."Vår självbild ett gissel för oss alla"- Himmelska poänger

Ingvar Hörnvall pratar om vår självbild samtidigt som har kokar kaffe på en tjärstubbe. 
 

Med evig kärlek har jag älskat dig, 
därför låter jag min nåd förbliva över dig. 

Jer 31:3

Identitet

Ser du dig själv i spegeln och undrar -Vem är jag? -Vad tjänar allt till? Varför lever jag det här livet? Vår identitet är viktig för oss. Vi får vara Guds egna barn inte bara på pappret utan varje dag. Kanske du är uppväxt i en familj där din mamma eller pappa var frånvarande. Så är det inte med Gud - han är nära dig alltid. Han vill att ditt liv ska omslutas av hans frid. Att ta mot Jesus i sitt liv är som att komma hem. När man kommer hem tar man kan av sig jackan och slänger sig i soffan och slappnar av - Jag är hemma! I det här fallet är det inte soffan utan Gud famn du och jag får slänga oss i.

Som när ett barn kommer hem om kvällen

 


 

Lena-Maria Klingvall SjälvkänslaSjälvkänsla - Lena-Maria Klingvall 

När Lena-Maria föddes fick hennes föräldrar höra av läkarna att ” henne kan ni lämna kvar på sjukhuset”. Lena Maria föddes 1968 utan armar och vänster ben hälften så kort som det andra. Orsaken till hennes handikapp är inte konstaterad.

Lena-Maria Klingvall är en efterfrågad talare med inriktning på människovärde, identitet och livskvalitet och blev 2009 ombedd att delta vid TED-konferensen i Long Beach, Kalifornien som en av 50 huvudtalare, tillsammans med bland andra Bill Gates och Al Gore.

Här i inslaget på tvinterplay.se berättar Lena Maria om hur hon blivit hjälpt av sin pappas råd ”att inte ta sig själv på för stort allvar”. Hon berättar vidare om hur familj och vänner får henne att tro att hon kanske kan förändra världen.