Himlen & Evigheten

Himlen längtar vi till och tänker på när livet känns svårt. Himlen och evigheten är inte döden utan livet på andra sidan - en nystart in till det verkliga livet. Här på jorden lever vi kristna med brister och bekymmer men i himlen kommer detta livet att vara borta. Där får vi se Jesus klart och se in i hans ansikte och översköljas av hans närhet. Vi svenskar pratar väldigt lite om himlen och evigheten och ännu mindre om döden.

 

Himlen och evigheten för vem?

Se "Byt kalsonger" i Himmelska poänger.

Byt kalsonger

Byt kalsonger - Himmelska poänger

Byt kalsonger är ett avsnitt där Ingvar Hörnvall berättar en historia från sitt eget liv. Den handlar om himlen och evigheten. Och hur viktigt det är att lära känna Jesus. Svenska 28 min.

Evigheten och livet i himlen

 

Kanske är det just när livet är som svårast vi tänker mest på himlen. Eller har vi svenskar en tabu att inte nämna evigheten i samband med döden. Paulus säjer att: "för mig är livet Kristus och döden en vinst." Fil. 1:21 Paulus drogs åt båda hållen, att stanna kvar på jorden och få berätta om Jesus eller att få flytta hem och vara med Jesus. Paulus var förföljd och fängslad och vi kan ju alla förstå att detta kändes naturligt att tänka så. Men vem vänder vi oss till när vi har det svårt och vad är vårt framtidshopp efter döden?