Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Två grannar berättar. Boktips på bibeln.tv - kristen hemsida med film, bibel.

BOKTIPSET
Två grannar berättar

Simon Ådahl
Örjan Armgren 


Be, så ska du få. Sök så ska du finna. Klappa på så ska det öppnas.

Matt. 7:7

Dela

bibeln.tv

Ny hemsida med kristet budskap. Kristen film och dokumentär, vittnesbörd, video, restips. Kristna länktips, suduko och givetvis bibeln online. 

En sida om Gud, Jesus och människor som möter honom - utseende spelar ingen roll.


Till Jesusfilmen på svenskaKlicka på bilden för att se JESUSFILMEN


SERIEBIBELN.COM

Kristen hemsida för barn

Seriebibeln kristen hemsida för barn! Här finns massor med kristen film, video, serier, pyssel, recept, målarbilder, kristna barnprogram och mycket mer... för alla som har barnasinnet kvar. 


Dagens sudoku nytt för varje dag att lösa.


Enkel kristen undervisning från bibeln om frälsning, Jesus, Gud, kristet, kristna och bibel tro från bibeln.tv.Frälsning

Frälsning  är starten på det kristna livet - ett liv med Gud. Jesus kallar det att födas på nytt, idag kanske vi skulle säga; att börja om från början med Herren själv. Du och jag är aldrig ensamna, Herren själv är med hela tiden. På sidan kristen dokumentär kan du se filmer om olika personer som mötte Jesus och ta del av deras vittnesbörd.

Ulf Christansson berättar om hur han blev en kristen och sjunger sången "En liten stund med Jesus"

Människan har tre olika dimensioner; ande, själ och kropp. Kroppen ja det är ju precis vad det låter vår kropp. Själen det är våra tankar, vår vilja och vårt förstånd - vårt psyke. Anden det är den plats som Gud kan fylla med sin egen ande. I många sånger kallas detta att Jesus flyttar in i vårt hjärta.  

Räddning

Ordet frälsning betyder räddning. Du kanske undrar räddade från vad? Tanken med ditt och mitt liv Livboj, frälsarkrans märkt Sverige.är att vi skulle få leva tillsammans med den levande Guden. MEN det är så mycket som för oss långt bort från den kärleksfyllda gemenskapen med Jesus som är Guds plan för var och en av oss. Våra egna handlingar hur goda de än är kan aldrig "frälsa" oss. För frälsning är ju just att återupprätta förhållandet mellan Herren själv och oss.

Linnea Hagenfors Rafail berättar om sin förebild Jesus.

Att bli en kristen

Genom att be Jesus komma in i ditt liv så blir du frälst. Du kopplar då helt enkelt in kontakten i den tredje dimensionen, anden och blir hel. Det nya livet har startat. När Nikodemus, en de Judiska ledarna kom till Jesus för att fråga honom om detta sa Jesus: "Om en människa inte blir född på nytt , så kan hon inte se Guds rike." Det betyder att livet öppnar sig till en helt ny värld och ett nytt liv.

Men åt alla dem som tog emot honom gav han makt att bli Guds barn / Jesus i Joh. 1:12Jesus på korset

Jesus kom hit till jorden. Hans liv slutade ur mänsklig synvinkel tragiskt, han dog men det var faktiskt universums största seger, då han efter tre dagar uppstod vann han över döden! Han gav sitt eget liv i vårt ställe. Alla de fel vi gjort och gör dem tog Jesus med sig på korset och löste ut dem. Idag är vi inte vana vid dödsstraff som det var på Jesu tid. Men tänk dig att du kommer i en situation där då får ett fängelsestraff och någon tar detta straff i ditt ställe. Det var vad Jesus gjorde. Vårt fängelse är egentligen att inte få koppla in kontakten meed Gud. Att inte få uppleva hans närhet varje dag, hans ledning och ett liv taillsammans med Herren även efter dörden. Hans död på korset löser oss till ett nytt liv.

 

Frälsningsbön

Jesus hjälp mej. Förlåt mig att alla mina felsteg.
Förlåt mig för att jag inte har brytt mig om dig tidigare.
Jag bjuder in dig i mitt liv. Jag vill leva mitt liv med dig varje dag.

TACK att jag får kallas ditt barn inte för den jag själv är utan för att du är min egen PAPPA. 
Tack för att du dog för att jag skulle få leva tillsammans med dig. 

Så älskade Gud hela världen att han utgav sin enfödde son för att var och en som på honom tror inte ska förgås utan ha ett evigt liv. / Jesus i Joh. 3:16