Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Två grannar berättar. Boktips på bibeln.tv - kristen hemsida med film, bibel.

BOKTIPSET
Två grannar berättar

Simon Ådahl
Örjan Armgren 


Be, så ska du få. Sök så ska du finna. Klappa på så ska det öppnas.

Matt. 7:7

Dela

bibeln.tv

Ny hemsida med kristet budskap. Kristen film och dokumentär, vittnesbörd, video, restips. Kristna länktips, suduko och givetvis bibeln online. 

En sida om Gud, Jesus och människor som möter honom - utseende spelar ingen roll.


Till Jesusfilmen på svenskaKlicka på bilden för att se JESUSFILMEN


SERIEBIBELN.COM

Kristen hemsida för barn

Seriebibeln kristen hemsida för barn! Här finns massor med kristen film, video, serier, pyssel, recept, målarbilder, kristna barnprogram och mycket mer... för alla som har barnasinnet kvar. 


Dagens sudoku nytt för varje dag att lösa.


Enkel kristen undervisning från bibeln om alkohol, Jesus, Gud, kristet, kristna och bibel tro från bibeln.tv.Alkohol

Bibelns syn rekommendation av alkohol är att inte dricka sig drucken utan att istället låta sig fyllas med den helige ande. Gud som älskar oss säger inte du får inte vara mitt barn och du dricker ett glas men han vill vara den som är mycket mer för oss än ett glas vin.

Här sidan får du se vittnesbörd om människor som blivit fri från sitt missbruk och även undervisning om vad bibeln säger om alkohol.

Göran Peterson blev fri från alkoholmissbruk genom Guds kraft.Göran Peterson om hur han befriades från missbruket

Göran satt fast i spriten i 40 år men han blev fri. Han berättar på den här videon under ettårsfirandet av soppluncherna i Centrumkyrkan i Sundbyberg hur det gick till.


Nykterist?

Ett mycket starkt skäl att leva nyktert är att alkoholen kan bli till ett missbruk. Man vet inte vem som blir fast i det. Även om du klarar av att dricka ett glas så kanske inte din vän kan det. Det gäller förstås speciellt de som varit fast i ett missbruk. 

"Vad säger Gud om alkohol" - Himmelska poänger

Ute i skogen vid kaffepannan möter vi Ingvar Hörnvall från Hörnsjö. Sin bibeln har han med sig och under kafferasten delar han med sig om Guds syn på alkohol. Ett program om kristen tro, inspelat i Nordmaling, Västerbotten. Svenska 28 min. 


  

Klassiker i nytryckKorset och stiletten av David Wilkersson.

Korset och stilletten tycker jag ger ett bra perspektiv till droger. Boken handlar om att landsortspastorn David Wilkerson får Guds uppdrag att arbeta bland New Yorks värsta ungdomsligor. Genom till synes hopplösa situationer, där ungdomars verklighet endast består av våld och droger, leder Gud honom att bygga en församling som kommer att betyda frälsning och hopp för tusentals unga. 
I boken följer vi bland andra Nicky Cruz på hans väg från beryktad ligaledare till övertygad kristen. Hans och många andras liv har blivit förvandlade genom Teen Challenges arbete. 


Om du inte har läst denna bok är den bara ett måste!  David var fast i sprit och missbruk men har blivit fri genom det kristna budskapet om Jesus.Räddad från en framtid utan hopp

En film om David, som tidigare varit fast i missbruk och alkohol. Han berättar sin historia om hur han blev fri.

Under länken "Kristen dokumentär" kan du se fler vittnesbörd om frihet från droger.