Att bli en kristen

Att bli en kristen är starten på det kristna livet - ett liv med Gud. När du ber Jesus komma in i ditt liv blir starten för ett liv med Herren själv. Du är aldrig ensam, Herren själv är med hela tiden. Tanken med ditt och mitt liv är att vi skulle få leva tillsammans med den levande Guden. Men det är så mycket som för oss långt bort från den kärleks fyllda gemenskapen med Jesus som är Guds plan för oss.

se - Bli kristen "att välja rätt tunna"

Att välja rätt tunna - Om ATT BLI EN KRISTEN 

Att bli en kristen handlar programmet "Att välja rätt tunna" om. En historia för länge sedan om förändring gjorde stort intryck för Ingvar Hörnvall. Han delar med sig  tankar och minnen. En episod av Himmelska poänger om frälsning och förändring.  

Hur blir man en kristen?

Vad gör man för att bli en kristen? Genom att be Jesus komma in i ditt liv så blir du kristen. Du kopplar då helt enkelt in kontakten med honom i ditt liv. Det nya livet har startat. När Nikodemus, en de Judiska ledarna kom till Jesus för att fråga honom om detta sa Jesus: "Om en människa inte blir född på nytt , så kan hon inte se Guds rike." Det betyder en total förändring och livet öppnar sig till en helt ny värld och ett nytt liv. 

Jesus liv slutade ur mänsklig synvinkel tragiskt. Han dog men det var faktiskt universums största seger. Efter tre dagar uppstod han och besegrade döden! Han gav sitt eget liv i vårt ställe. Alla de fel vi gjort och gör dem tog Jesus med sig på korset och löste ut dem. Idag är vi inte vana vid dödsstraff som det var på Jesu tid. Men tänk dig att du kommer i en situation där då får ett fängelsestraff och någon tar detta straff i ditt ställe. Det var vad Jesus gjorde. Vårt fängelse är egentligen att inte få koppla in kontakten med Gud. Att inte få uppleva hans närhet, hans ledning och ett liv med Herren även efter döden.


BÖN OM att bli en kristen

Jesus hjälp mej. Förlåt mig att alla mina felsteg. Förlåt mig för att jag inte har brytt mig om dig tidigare. Jag bjuder in dig i mitt liv. Jag vill leva mitt liv med dig varje dag.

Tack att jag får kallas ditt barn inte för den jag själv är utan för att du är min egen pappa. Tack för att du dog för att jag skulle få leva tillsammans med dig.

Himmelska poänger

  • Lättsam kristen undervisning
  • Serie om kristen tro i vardagslivet
  • Producerad av Ingvar Hörnvall
  • Avsnitt med olika ämnen 25 min
  • Språk - svenska
Start / Himmelska poänger / Att bli en kristen