Kristna restips

Sevärt i norr är inspelade kristna resetips från norra delen av Sverige och även ett avsnitt från norra Finland. Resetipsen har på ett speciellt sätt var och ett, kristet innehåll. Restips som är mycket attraktiva utflyktsmål att besöka och vissa ger guidade turer. Vi har utökat denna sida med åtta olika kategorier; Keminmaa, Kristinebergsgruvan, kyrkstäder, havsbadskyrkan, Israel, Elida, Vägkyrkan och kristna gårdar.

Kyrkstugelivet i kyrkstaden. Tron på Gud och bibeln var en naturlig del av vardagen. Vi får besöka Norrfjärden och Öjeby kyrkstad.

Nikolaus Rungius levde på 1600-talet men han predikar fortfarande i Keminmaa gamla kyrka. Ett av norra Finlands största sevärdheter. 

PIteå havsbad utanför Piteå har en helt eget litet samhälle. Här finns en kyrka. Här får du ett smakprov på en kväll i Havsbadskyrkan.

Guidning av Underjordkyrkan i Kristinebergs gruva. En Kristusbild visades i bergväggen vid en sprängning 1946.  

Undret i Keminmaa - Nikolaus Rungius

Kristinebergsgruvan - Underjordskyrkan 

Norrfjärden & Öjeby kyrkstad

Havbadskyrkan - Piteå Havsbad

Nikolaus Rungius keminmaa
Kristinebergsgruvan
Norrfjärden o Öjeby kyrkstad
Havsbadskyrkan
Kristna gårdar
Vägkyrka & sommarkyrka
elida
Resa till Israel

Kristna gårdar

Vägkyrkan

Elida

Israel

Möt upp med båten Elida - den seglande kyrkan. Under sommaren lägger båten till i hamnar och har musik, vittnesbörd om kristen tro.

Kristna kursgårdar, lägergårdar och campingplatser över hela Sverige. Här kan du övernatta, äta och få andlig spis för din själ.

Att resa till Israel i kristen regi är som att vandra i Jesu fotspår. Israel är en modernt land, de historiska platser från Bibeln finns kvar. Länk till kristna resor.

En vägkyrka finns inte bara i Sverige utan det är ett internationellt begrepp. Här hittar du vägkyrkor i norden, Estland och Tyskland.