ESTONIA - Överlevare

Estonia förliste i 28 september 1994 i ett hastigt förlopp med få överlevare. Färjan M/S Estonia sjönk på resan mellan Tallin till Stockholm. Överlevare från Estonia katastrofen lever kvar och berättar om olyckan med många döda. Dessa överlevare har getts en till chans att leva. Hör vittnesbörd från människor som kan vittna om Guds beskydd mitt i katastrofen. Bland de som överlevde i den stora olyckan finns mest yngre människor. Av 989 personer på båten förolyckades 852 och totalt 137 överlevde. Av passagerna ombord fanns 552 svenskar och 501 av dem omkom.

Överlevare från estonia

Klicka på bilden och se Estonia - överlevare

Estonia överlevare Berättar

Estonia överlevare berättar om den ödesdigra natten när passagerarfärjan sjönk. På ett dramatiskt sätt räddades de. Överlevare berättar på ett dramatiskt sätt hur om sin upplevelse. Vittnesbörd om hur de fått en andra chans att leva från Herren själv.

M/S Estonia

  • Färjeolycka i Östersjön

  • 28 september 1994 

  • 989 passagerare 

  • 852 förolyckades

  • 137 överlevare

  • Turen var Tallinn - Stockholm

   Estonia - färjekatastrof med få överlevare

   M/S Estonia nödrop Mayday kom strax efter klockan ett på natten. En färjekatastrof som är den största sjöolyckan i fredstid i nordiskt vatten. Vädret var hårt och en av de som deltog i räddningsarbetet beskrev vågorna höga som lyktstolpar. Tyvärr var många av passagerarna redan döda när räddningshelikoptrarna anlände. I det kalla vattnet var det svårt att överleva länge. Temperaturen i vattnet var mellan 10-11 grader.

   Estonias förlopp vid förlisningen

   Klockan 01.00 bröts Estonias bogvisir sönder. Vatten strömmade in på bildäck. Det metalliska ljudet gjorde att passagerare från undre däck flydde från sina hytter. Nödanropet Mayday kom 01.22 och 7 minuter därefter bröts radio kontakten med färjan. Fartyget la sig på slagsida. Passagerare fick själva försöka ta sig till livbåtarna eller simma till fartyg som närmade sig. De första fartygen kom 02.12 men sorgligt nog var det svårt att på ett effektivt sätt få upp de nödställda ur vattnet. Belysningen ombord var knapp före det att båten sjönk 01.48. Räddningshelikoptrarna ankom 03.05.

   Estonia överlevare och dödsoffer: 138 personer räddades men en person avled. Av de överlevande fanns endast 26 kvinnor men 111 män. Man bärgade 95 döda kroppar.
   Start / Dokumentär / Estonia överlevare