Kristen dokumentär 

Kristen dokumentär om olika mänskliga livsöden. Livsberättelser om hur de mötte Jesus och fann en tro på Gud. Kristna dokumentärer om olika intressanta ämnen som berör kristen tro. Det handlar med olika personer och hur de upplevt Guds ledning och beskydd i svåra situationer. Du kan se dokumentär med de populära Moodyfilmerna med vetenskap och tro.

 

Kristna dokumentärer

Klicka på bild för att välja

Göran Duveskog intervjuar gäster i 30 minuters dokumentärer. Vi får ta del av olika livsupplevelser. Som en tråd genom allt går tron på Jesus. Dokumentärer från Trosgnistans mission.

Kristen dokumentär om arbetet i Ryssland, starten bakom järnridån. och hur det växte. Carl-Gustaf Severin har rest över hela världen. Han har en gudagiven förmåga att fängsla med sina berättelser. 

I programmet Genom allt berättar Mats Hillerström överlevare från Estonia om den ödesdigra natten i 28 september 1994 när 852 männsikor dog.  Herren bär oss genom allt. 

Anita Barker Andersen är synskadad men lever som om hon inte hade någon synskada. Hon talar enkelt och humoristiskt om helande och befrielse, Berättelser ur det verkliga livet både egna och andras.

Carl-Gustav Serverin

Anita Barker - Det finns frihet

30 minuter med Trosgnistan

Estonia katastrofen

 

Carl-Gustaf Severin
Anita Barker Andersen
30 minuter med trosgnistan
Estonia katastrofen

Hennes liv förändrades radikalt efter en händelse vid sin utvecklingsstörda dotters konfirmation. "Det blev inte lättare" som hon säger, men det fanns inget annat val än att efter det helt byta inriktning i livet. 

Före detta ordensmedlemmarna Kenneth Adolfsso, Bert Lundgren, Roger Aase berättar. De lämnade hemliga ordna när de upptäckte att de ockulta ritualerna o de starka ederna stod i konflikt med deras kristna tro.

Film om Lapp-Lisa, Anna-Lisa Öst. Lapplisa blev mest känd för sången: Barnatro men vittnade överallt om sin kristna tro. Mycket känd kristen sångare i Frälsningsarmen men älskad utanför de kristna leden.

Origo en film om ursprung av Genesis. Forskare börjar tvivla på evolution, att vi kommer från lägre stående varelser. Resa genom djur- och växtriket, och fossil av forskare. Film om kristen skapelsetro.

Frimurare hoppar av 

Origo - film om skapelsetro

En dag med Elisabeth Sandlund

Barnatro - en film om Lapp-Lisa

Frimurare
Origo film om skapelsetro Genesis
Elisabeth Sandlund
Lapp-lisa

     Dokumentär på engelska 🇬🇧

         autotextning är valbar till svenska

 

 

 

 

Kristen dokumentär om det kristna rockbandet Jerusalem. I personliga intervjuer berättar bandet om sin tro. Jerusalem har ett klart kristet budskap om Jesus och är föredöme för många kristna. 

Sebastian Stakset tidigare medlem i gruppen Kartellen berättar om mobbning under uppväxten, när bästisen blev ihjälkörd och om självförakt. Vidare om självmords föröket och sin brors betydelse. Fler dokumentärer finns.

Se dokumentären "Mitt sanna jag" med broder Mose. Att lämna islam och bli kristen handlar inte om att byta identitet. Det handlar om att finna den. Med Broder Mose, Broder Abdel och Per-Arne Imsen

Clara kyrka i centrala Stockholm är ett mirakel. När Carl-Erik Sahlberg kom dit var församlingen på utdöende och nedläggningshotad. Hur gick det? Ja, nu är kyrkan känd för sitt utåtriktade arbete.  Se dokumentär från Klara kyrka.

Sebastian Stakset

Carl-Erik Sahlberg Klara kyrka

Jerusalem mycket mer än bara rock´n roll

Broder Mose - Jesus i muslimska nordafrika

Sebastian Stakset
Carl-Erik Sahlberg
Jerusalem Ulf Christiansson
Broder Mose