Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Två grannar berättar. Boktips på bibeln.tv - kristen hemsida med film, bibel.

BOKTIPSET
Två grannar berättar

Simon Ådahl
Örjan Armgren 


Be, så ska du få. Sök så ska du finna. Klappa på så ska det öppnas.

Matt. 7:7

Dela

bibeln.tv

Ny hemsida med kristet budskap. Kristen film och dokumentär, vittnesbörd, video, restips. Kristna länktips, suduko och givetvis bibeln online. 

En sida om Gud, Jesus och människor som möter honom - utseende spelar ingen roll.


Till Jesusfilmen på svenskaKlicka på bilden för att se JESUSFILMEN


SERIEBIBELN.COM

Kristen hemsida för barn

Seriebibeln kristen hemsida för barn! Här finns massor med kristen film, video, serier, pyssel, recept, målarbilder, kristna barnprogram och mycket mer... för alla som har barnasinnet kvar. 


Dagens sudoku nytt för varje dag att lösa.


Kristen dokumentär & vittnesbörd

Concorde kristet program med vittnesbörd om Jesus.Moody science videos - MoodyfilmerLivsförvandlingen kristna vittnesbörd med ett kristet budskap om en levande Gud.Bohuswind - videos med kristna vittnesbörd från Charis Media

   Concorde            Moody-filmer         Livsförvandlingen       Bohuswind   

Under dessa kategorier får du möta olika mänskliga livsöden och höra hur var och en av dem mötte Jesus och fann en tro på Gud. Du kan även se de populära Moodyfilmerna med vetenskap och tro.

  

Här nere finns några svenska dokumentärer med kristna vittnesbörd.  

Dokumentär med Simon Ådahl
Den sonen gör fri - tankar kring en rockplatta.

"Religionen måste dö för att vi ska kunna få liv"
Se den uppmärksammade dokumentärfilmen om Simon Ådahl som berättar om inspelningen av skivan "Larm!" och sin tro. En radikal film med sylvasst budskap. Filmen är gjord 2010 av Rickard Widgren.Den oväntade resan - Simon Ådahl 

Den oväntade resan - Simon Ådahl

Läs Simon Ådahl bok om sitt liv. En bok som berör! Livet blev inte vad som kunde förväntas med Herren hade andra planer, därav titeln "Den oväntade resan". Boken styrka är att Simon skriver rakt från sitt hjärta med en chockerade ärlighet i sina livsupplevelser.

Två grannar berättar. Boktips på bibeln.tv - kristen hemsida med film, bibel,Två grannar berättar - Simon Ådahl, Örjan Armgren

Två grannar och möttes på vardagarna när de hämtade och lämnade sina barn på dagis. De utbytte några ord med varandra, men för Simon var Örjan bara en av många andra dagispappor. Helt plötsligt en dag möts de i en kyrka. Örjan berättar att han blivit frälst. Simon blir chockad. ”Va, har du?” flämtade han fram. Grannen hade blivit frälst. Det var omöjligt för Simon att tänka sig. Örjan fortsatte: ”Simon. Jesus är det bästa som kan hända dig.” Simon skämdes. Där stod grannen och vittnade för Simon om Jesus. De bestämde sig för att öppna upp sina hem för bön. Det beslutet ändrade på mycket i deras tillvaro. 
Idag, några år senare, reser de över hela Sverige och till andra länder och pratar om Jesus tillsammans. Och inte bara pratar. De betjänar människor och ser hur Gud griper in på helt fantastiska sätt. Åren har varit fyllda med övernaturliga händelser. Deras gemensamma historia förundrar, berör och väcker en längtan efter att gå med Gud på riktigt. 
Boken är ett vittnesbörd över vad Gud gör i Sverige idag och är fylld med starka vittnesbörd. 


 

Barnatro - en film om Lapp-Lisa

Lapp-Lisa levde för att vittna och sjunga om sin kristna tro. Genom en enkel tro på Jesus blev hon känd över hela Sverige, speciell med sången barnatro.Filmen om Anna-Lisa Öst. Sändes 8 oktober 1989 i TV2, på Lapp-Lisas 100-årsdag.  Ett porträtt av Lapp-Lisa. Hon blev mest känd för sången: Barnatro men vittnade överallt om sin kristna tro. Som Frälsningsarmens mest kända sångare blev hon även känd utanför kyrkan i hela Sverige. Svenska.


 

En dag med - Elisabeth Sandlund

Elisabeth Sandlund fann en tro på Gud i kyrkan när hon fick ett möte med Jesus. Livet fick en annan inriktning som kristen och bibeln blev aktuelll.Hennes liv förändrades radikalt efter en händelse vid sin utvecklingsstörda dotters konfirmation. "Det blev inte lättare" som hon säger, men det fanns inget annat val än att efter det helt byta inriktning i livet. Hon hörs ofta i Gomorron världen, morgonsofforna eller debattprogram. Vi har följt debattören och författaren Elisabeth Sandlund under en dag i hennes liv. En dag med redaktionsmöten, tårtkalas och många telefonsamtal - ett med en minst sagt annorlunda förfrågan. Svenska.