Ulf cHristiansson

Ulf Christiansson startade ett kristet rockband, Jerusalem 1975. Rock var en nyhet och kristen hårdrock var revolutionerande i Sverige och svensk kristenhet. Uffe är den ledande medlemmen i bandet och skriver många av låtarna, spelar gitarr och sjunger. Rockbandet Jerusalem har bas, trummor och piano. Medlemmarna har skiftat genom åren. Några av Jerusalems mest kända låtar är "Pappa vem har gjort", "Noa". Dessa fanns med på Jersusalems första skiva som släpptes 1978.

Jerusalem - ulf cHristiansson

Klicka på bilden se dokumentär

Dokumentär

Dokumentär där vi även får följa med Jerusalem.

Intervju

Intervju med sonen Philip och Ulf Christiansson.

spellista

Ulf Christiansson intervjuer och låtar.

Rockbandet Jerusalem & Ulf christiansson

Kristen dokumentär om Ulf Christiansson och rockbandet Jerusalem. Dokumentären heter "Jerusalem är mycket mer än bara rock´n roll" Ett av de kristna band som varit banbrytande i Sverige och de har funnits i över 30 år. I personliga intervjuer och liveframträdanden berättar bandet om sin tro och Jerusalems betydelse genom åren. Jerusalem har alltid haft ett klart kristet budskap om Jesus och varit ett föredöme för många kristna. Filmad under 30-års turnen 2006 som sändes på TV.

Upptäck det legendariska kristna rockbandet Jerusalem. Ulf Christiansson har slagkraftiga texter ger en utmanande och extraordinär musikupplevelse för alla rockälskare. Bandet sjunger sina låtar både på svenska och engelska. Många har hämtat inspiration av de bra texterna och medryckande musiken.

Om Ulf christiansson

   • Rocksångaren och låtskrivare

   • Låtarna är tydliga med hans tro

   • Startade rockbandet Jerusalem

   • Uppväxt i Göteborg

   • Gift med Else-Marie

   • Makarna har fem barn

  Start / Dokumentär / Ulf Christiansson