corrie ten boom

Corrie ten Boom är holländskan som tillsammans med sin familj hjälpte jagade judar under andra världskriget. Corrie sändes tillsammans med sin syster Betsy till koncentrationsläger. Fadern dog per omgående och systern Betsy efter en tid i  Ravensbruck. Film med boken "Gömstället" och dokumentären "En obesegrad tro" är det återberättat vad som hände familjen ten Boom.

Gömstället - corrie ten boom

Klicka på bilden för att se denna dokumentär.

Gömstället - Corrie ten Boom

När nazistiska styrkor invaderade Holland 1940 och började samla ihop judar riskerade Corrie ten Boom, hennes syster Betsie och deras äldre far sina liv för att rädda så många som möjligt. Ett hemligt rum byggdes i hemlighet i deras hem där de förtryckta judarna tog sin tillflykt tills en Gestapo-razzia gjorde slut på deras verksamhet.

För deras "brott" skickades Corrie och Betsie till det ökända koncentrationslägret i Ravensbruck, där de drabbades av obeveklig grymhet. systrarna höll desperat fast vid sin kristna tro. Betsie dog i lägret, men Corrie släpptes på ett mirakulöst sätt på grund av misstag. Hon tillbringade resten av sina dagar med att ta hand om andra överlevande från koncentrationsläger och att dela sin berättelse med världen. I Corries bok Gömstället är ett starkt vittnesbörd om tro och försåtelse. Boken har blivit en storäljare och den handlar om familjen ten Boom och vad som hände med familjen i den lilla urmakarverkstan.

En obesegrad tro

    • En dokumentär från 2013 om hur Corrie, Betsy och hennes far gömde undan judar från nazisterna under andra världskriget.

      Start / Dokumentär / Corrie Ten Boom