Broder mose 

En dokumentär om att konvertera till kristendom. Broder Mose kommer från Tunisien. Broder Mose blev kristen när han kom till Sverige 1974. Broder Mose hade en svår tid när han kom till Sverige då han var hemlös den första tiden. Då Mose en kväll sökte efter någonstans att bo kom han till en äldre kvinna. Det visade sig att broder Mose hade kommit till en kyrka. Här fick han höra om Jesus och bibeln för första gången i sitt liv. Detta ledde till att han kom till tro och blev en kristen. Familjen i Tunisien blev bestörta över hans beslut. 

Broder Mose gifte sig och flyttade till Tunisien igen 1981. Paret bodde där i 10 år och försökte berätta om tron på Jesus. Detta blev starten av två husförsamlingar, numera finns ännu fler husförsamlingar. Broder Mose brinner idag för att nå in med evangelium i arabvärlden på olika sätt bland annat genom tv.

Mose Ville konvertera till kristendom

Klicka på bilden

mitt sanna jag - Om att konvertera till kristendom

Att lämna islam och bli kristen handlar inte om att byta identitet, utan om att finna den. Med Broder Mose, Broder Abdel och Per-Arne Imsen.

Mitt sanna jag - Jesus i muslimska Nordafrika 

Upptäck en fascinerande resa genom "Mitt sanna jag - Jesus i muslimska Nordafrika". Denna inspirerande dokumentär och vittnesbörd tar dig med på en unik upplevelse där muslimska individer i Nordafrika delar sina personliga berättelser om sin upptäckt av Jesus Kristus.

Genom att lyssna till Broder Mose och Broder Abdels starka vittnesmål kommer du att få insikt i de utmaningar och prövningar som dessa individer har mött i sin resa mot att omfamna sin sanna tro. Låt dig inspireras av deras mod och hängivenhet till en överlåtelse till Gud.

Konvertera till kristendom

Exempel på vad som kan hända en person som konverterar från islam till kristendom.

  • Utstötta ur sin familj

    • Socialt utstötta

    • Dödshot kan förekomma

    • Kvinnor kan bli bortgifta till muslim

    • Arvslösa

    • Krav på att hemlighålla sin tro

   Start / Dokumentär / Broder Mose