Bibliska trädgården

Bibliska trädgården i Höllviken

Bibliska trädgården kan du besöka i Skåne, närmare bestämt i Höllvikens församling. Susann Persson hörde olika växter nämnas i bibelns texter. Idén att anlägga en trädgård föddes. 1996 anlades den öster om kyrkan på stora hammars kyrkogård. Hon har samlat träd, blommor och örter som nämns i bibeln. Trädgården har blivit ett populärt besöksmål dit grupper, skolor och pensionärsresor gör ett stopp. Susann tar dem med på en rundguidning. Hon har även gjort en bok med samma namn "Bibliska trädgården" med foton och betraktelser.

Den bibliska trädgården

Bibliska trädgården vill visa hur växter som nämns i bibeln ser ut. Kring nyttoväxter som kryddor trivs fjärilar, insekter och humlor. I trädgården finns bänkar där du kan sitta ned i skuggan av ett äppelträd. Växterna i trädgården har namnskyltar så att du kan se vad det är.

Höllvikens församling tar mot sällskap i trädgården; pensionsgrupper, föreningar, gruppresor, skolklasser och har guidade visningar. Ibland ordnas även öppna visningar. Susann Persson är det du ska prata med om du är intresserad av att boka.

Bibliska trädgården har fått vara till inspiration för andra församlingar som också tagit liknande intiativ.

Mer om bibliska trädgården

Stora Hammars kyrkogård, Höllviken

  • Plantering av bibliska växter

  • Erbjuder visningar av trädgården

  • Guidning kan bokas

  • Initiativtagare Susann Persson

  • Anlades 1996

  • Info - Susann Persson, Höllvikens förs.

   Start / Tips kristna resor / Bibliska trädgården