Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Två grannar berättar. Boktips på bibeln.tv - kristen hemsida med film, bibel.

BOKTIPSET
Två grannar berättar

Simon Ådahl
Örjan Armgren 


Be, så ska du få. Sök så ska du finna. Klappa på så ska det öppnas.

Matt. 7:7

Dela

bibeln.tv

Ny hemsida med kristet budskap. Kristen film och dokumentär, vittnesbörd, video, restips. Kristna länktips, suduko och givetvis bibeln online. 

En sida om Gud, Jesus och människor som möter honom - utseende spelar ingen roll.


Till Jesusfilmen på svenskaKlicka på bilden för att se JESUSFILMEN


SERIEBIBELN.COM

Kristen hemsida för barn

Seriebibeln kristen hemsida för barn! Här finns massor med kristen film, video, serier, pyssel, recept, målarbilder, kristna barnprogram och mycket mer... för alla som har barnasinnet kvar. 


Dagens sudoku nytt för varje dag att lösa.


Marias vittnesbörd

Hej på er!

Maria Nilsson Altersbruk PITEÅJag tycker det är jätteroligt att få göra den här kristna hemsidan bibeln.tv som berättar om Jesus men som också gör det lättare att hitta fräscha kristna program. Tidigare har hemsidan seriebibeln.com funnits. En kristen hemsida för barn och andra vuxna med barna sinnet kvar. Där finns filmer med ett kristet budskap och roliga saker som pyssel, recept mm. Den här sidana startade som en vuxensida i den sidan men eftersom den växt så har behovet kommit att göra en egen hemsida för unga och vuxna.

Kristna är tråkiga

Inte hade jag någon aning om att Jesus skulle bli mitt liv som tonåring. Jag hade växt upp i ett kristet hem men jag uppfattade kristen tro som en massa krav och hårda regler. Allt kring kyrkan och kristen tro var väldigt negativt för mig. Jag upplevde det svart med en massa krav. Jag bestämde mig för att denna Gud ville jag verkligen inte ha något att göra med. Gud var någon sa ett men gjorde något helt annat.

Maria har den kristna hemsidan seriebibeln och bibeln.tvAllt handlade om Jesus

Under gymnasiet blommade en kristen grupp upp på min skola. Bland dem kretsade allt kring Jesus. De drack te, pratade om Jesus och hade bönestunder. Men det var något i sättet som var annorlunda med dem. Det fanns en kärlek och den var äkta. När jag såg den kärleken så tog något tag i mitt inre och jag började att undra...

Vem är Gud?

I ett deppigt ögonblick bad jag till Gud -Gud om du finns så ge mig en kille. Kunde Gud svara på en sådan bön?? Faktum var att han gjorde det. Och mitt sökande fortsatte. Jag ropade till Herren - Herre om du finns visa det för mig! Jag började att läsa bibeln, lyssna på kristen musik och läsa kristna böcker. En bok som jag läste hette "När Gud varnar". Den handlade om profetsior som sagts ut i bibeln och sedan flera hundra år senare gått i detaljerad uppfyllelse precis som det var sagt fastän saker verkade helt mänskligt osannolika. I denna bok läste jag också om att de starkaste profetsiorna som pekar in i framtiden är att Jesus ska komma tillbaka. Då började jag be till Herren intensivt - Herre kom inte 

Maria Nilssons personliga vittnesbörd.tillbaka än för jag är inte frälst. Om du kommer då går jag förlorad. Låt mig få lära känna dig. För mig var det inte så att det skedde i det ögonblicket utan det gick veckor av nöd då jag bad på detta sätt. Men en dag när jag lyssnade till en kristen bibelkör fylldes jag av frid och jag visste att Jesus fanns hos mig. Kören var -Men åt alla dem som tog mot honom gav han makt att bli Guds barn. Jag läste mer och mer i Bibeln och började följa med på Bibelklubbar där jag fick hjälp att läsa Bibeln. Tron den växte fram och jag kunde känna Herren närhet i mitt liv.

Mitt viktigast beslut är inte vilken utbildning jag har valt eller vilket jobb jag har ta utan att jag fick lära känna Jesus. Mitt liv har inte på något sätt varit problemfritt men ett vet jag att Jesus har aldrig svikit mig. Jag vet att utan honom hade jag aldrig klart av att leva mitt liv. Vänner kan svika, saker kan gå fel, problem kan komma men Jesus har alltid en väg ut ur varje situation och han bär mig varje dag och han vill bära dig.

Himlen vårt mål - ett kristet budskap att dela till alla.

Vår sons död - en tragisk olycka

2011 var vår son ut för en tragisk olycka. Han körde rakt in i en långtradare och dog endast 20 år gammal. Trots den förfärliga olyckan är vi övertygade om att han har det bra i himlen. Allt det andra pengar, utbildning, prylar det betyder inget i en situation som den. Det som betyder något är att ha lärt känna Jesus. Hela vår familj älskade honom enormt mycket men vi vet att nu får han vara med Jesus och där har han det bättre, fast vi saknar honom förstås... 

Josefs begravning

På hans begravning spelades denna musikvideo som just handlar om en ung man i himlen. Här kan du se den: I dreamed I went to heaven and you were there with me... eller som låtens titel heter "Thank You" här med Ray Boltz. 

Thank you by Ray Boltz