Bibeln online

Läs bibeln online att läsa på nätet. Du kan välja att läsa olika svenska översättningar online; bibel 2000, svenska folkbibeln, 1917 års bibel, levande bibeln, Karl XII:s bibel. Sökfunktion som kapitel och vers finns hos alla, vissa har även kommentarer och uppslagsdel. En bra bibel online är ljudbibeln där man kan lyssna till bibeln på nätet. En fantastiskt bra inspelad uppläsning. 

 

Bibeln online på svenska

1917 års bibel kallas också Gustaf V:s bibel. Namnet kommer från utgivningsåret och är stadfäst och gillad av kungen. Bibeln har en ålderdomlig svenska.

Bibeln med noter från bibelsällskapet. Bibel 2000, Carl XVI Gustaf:s bibel, bibelkommisionens översättning,1917 års översättning, Karl  XIIs  bibel. Även läsråd, faktadel och sökfunktion.

Levande Bibeln är "Living Bible" som är översatt till svenska. Spåket är enkelt och modernt. Det finns även en version "Handbok för livet" med noteringar och kommentarer till hjälp för läsaren.

Svenska folkbibeln online. Fritext, kapitel och verssökning i Svenska Folkbibeln. Folkbibeln är ett alternativ till bibel 2000 och anses av utgivarna vara mer trogen grundtexten.

Bibel 2000, Karl XII, 1917 års bibel

Svenska folkbibeln

1917 års bibel

Levande bibeln

Bibelnsällskapet
Svenska folkbibeln
1917:års bibel
Levande bibeln
Bibeln online

Ett ord för dagen är en bibelvers med en lättläst kommentar. Låt dig uppbyggas och inspireras av denna vana. Ett ord för dagen finns även som ett häfte som man kan beställa från UCB Sverige och få hemsänt i brevlådan genom att klicka på logon på sidan. På nätet kan du välja på svenska, norska, danska och grönlänska.